Diertjes!

Dierendag Knuf Nijn

Dierendag. Dierenverblijf ‘bont gezelschap’ maar eens verwend. Knotwilgen flink gegroeid, dus voer voor de beestjes. Konijnen, kippen en loopeenden. We hebben Saar, Benny, Pietje Bella, Sjakie, Henkie, Djolo en wat naamloze soortgenoten. Allemaal bij elkaar. Dolle boel, dikke pret. Veel modder en veel poep. Heel veel poep. En o ja, ook ratten, mollen en muizen. Minder dikke pret. De kat die onlangs aan de achterdeur stond hebben we verjaagd. Geen kattenliefhebbers. Wel handig voor de muizen overigens. Puk, onze ‘waakhond’ stond erbij en keek ernaar. De kat nooit meer gezien.

Wist je dat dierendag een wereldwijde ‘feestdag’ is? World Animal Day! 

Locaties met dieren, wij houden ervan. In april kwamen wij onverwachts langs De Meeshoeve in Oud-Gastel. Een zorgboerderij met speeltuintje, ezels, paarden, kippen, konijnen, een winkeltje en een huiskamer waar ze drankjes en o.a. zakjes chips verkopen. Voor kleine prijsjes! Op 2e paasdag hielden zij open dag. Die dag was het ook open boerderijdag. Elk jaar rond Pasen en Pinksteren. Altijd erg leuk! Gezellig om een kijkje te nemen op locaties waar je normaal niet komt. Door de modder, langs de dieren, allerlei spelletjes, tussen de heerlijke buitenlucht. Buurten bij de Boer, ook zo’n leuk initiatief. En Kom in de Kas, ken je dat? Uiteraard komen ze volgend jaar allemaal weer bij Knuf op de agenda. Bij De Meeshoeve was het gezellig. De meiden genoten van de dieren, het tochtje met de huifkar en spelletjes in het speeltuintje. En wij dus ook. Enkele mensen van de dagbesteding waren er ook. Dat maakte wel indruk op onze meiden. ‘Die meneer praat gek’. ‘Die mevrouw doet een beetje raar’. Dan leren wij ze dat niet iedereen hetzelfde is. En dat sommige mensen geboren worden met ‘een afwijking’ of een ongeluk kunnen krijgen waardoor niet meer alles zo vanzelfsprekend is. We hopen ze een beetje te leren dat ze respect moeten hebben voor iedereen. Overigens gaat dat ook zo in de supermarkt hoor. ‘Die meneer is dik’. Of ‘sow hee, die heeft een gekke neus’. Kinderen zijn eerlijk. Soms. En soms kun je er om lachen. Soms maak je er een grapje van en soms moet je ze echt eens ‘opvoeden’. Herkenbaar?

Ook zin om eens naar De Meeshoeve te gaan? Zondag 7 oktober hebben zij, in het kader van dierendag, weer een open dag. Er is een clown, je kunt er knutselen en de huifkar is er weer. Gezellig! Liever zaterdag wat doen? De kaasboerderij (geitjes!) in Kwadendamme heeft ook open dag. Knuf is er nog niet geweest. Komt zeker nog een keer op de agenda. Geitenboerderij De Mekkerstee in Ouddorp vonden wij ook super. Liever wat stoerders? Geen dieren? Ga dan eens naar Open Haven Moerdijk. De poorten van de haven en het bedrijfsterrein staan dan open voor publiek. Veel plezier komend weekend! Voor ons een manege (de paarden winnen het van alle andere dieren) en wat sociale contacten onderhouden. Een rustig weekend voor Knuf…

Ken jij ook van deze leuke locaties? Laat even een reactie achter. Altijd leuk om wat nieuws voorbij te zien komen! 

 

 

Leave a comment