Een dag vakantie, Port Zélande

16 oktober, de warmste oktoberdag ooit. En wat gingen wij doen? Een dagje naar een subtropisch zwembad. Het zwembad van Port Zélande (Center Parcs) is bekend en valt altijd wel in de smaak. Wijziging van de plannen, een dagje strand of pretpark, bleek geen optie, beloofd was beloofd. En dat we op maandag in de herfstvakantie een dag gingen zwemmen dat vergaten de meiden natuurlijk niet. Net voor de middag vertrokken we richting Ouddorp. Zijn we er al? Hoe lang nog? Hoe laat is het? Hoeveel minuten nog? Kaartjes vooraf gereserveerd, dus we konden ze bij aankomst gelijk ophalen. Let op, er moet ook voor het parkeren betaald worden, een deel daarvan krijg je terug als je bij de horeca of in de shops op het park wat besteld. Nog even een foto maken bij Orry, want die zouden we vanavond zien bij de kinderdisco. Tip: check vooraf even de app van Center Parcs, dan weet je wat er die dag aan activiteiten te doen is. De shows van Orry & Friends vinden onze meiden altijd wel tof.

We besloten gelijk maar te gaan zwemmen, er was geen houden meer aan… de meiden gingen al snel richting het zwembad namelijk. Op de lekker warme, muffe hokjes was ik voorbereid. Thuis hadden we de badkleding al aangedaan, scheelde in ieder geval een kwartier puffen en gedoe. Spullen in het kluisje en let’s go! Het was niet heel druk (het strandweer had dus zo zijn voordelen), lekker overzichtelijk, dus snel een tafeltje ingepikt. Handdoekje erover en klaar. En weer terug naar het kluisje voor mijn telefoon, want Knuf moest natuurlijk op de foto. O ja…  Ik had gehoord dat er een nieuw gedeelte was. Daar ook maar even kijken. Terug voor de handdoeken, want in het nieuwste gedeelte bleek het wel tof. Prima speelbad voor kids van 3 tot 10 jaar ongeveer. En terug weer naar het kluisje, want Knuf moest ook daar op de foto. Silke bleek het koud te hebben. Pieperd. Maar koud was het eigenlijk ook wel. In het kindergedeelte is wat warmer water toch wel prettig. De wildwaterbaan bood uitkomst. Het warmste water is daar. En een heerlijk relaxed bad in het midden van de baan. Lekker in het zonnetje! Favoriet gevonden dus!

Na een paar uurtjes zwemmen, hangen, eten en drinken kwam de badhokjes uitdaging weer in zicht. Toch wel druk inmiddels, dus propten we onszelf maar in een klein hokje. Waarom is het in de kleedkamers altijd zo bloedje heet? Paar graden daar te veel en in het speelgedeelte te weinig. Jammer. Maar natuurlijk ook dat weer gelukt. Hapje gegeten op de plaza, want tja, dat geeft toch ook wel het echte vakantiedag gevoel. Tropische planten,  schildpadden, vissen, flamingo’s…  En tot slot op naar Orry. Die helaas vervangen bleek te zijn door Rep. Een andere telg uit Orry & Friends. Domper voor Silke. Die nam Knuf weer mee van het podium om daar voorlopig niet meer terug te keren. Maar wat was het verder weer gezellig!

Dus, een aanrader voor de komende dagen in de herfstvakantie nog. Klein uur in de auto vanaf eiland Tholen geeft een dag pret en slapende kids in de auto op het eind! Yes!

3 Comments

 1. Kelly Schiks
  Wat gezellig! Vlak bij ons geweest volgende keer de weg rechts voor de slagbomen parkeren dan sta je gratis en is maar een klein eindje verder lopen!
  Reply 17 oktober 2017 at 20:34
  • knufnijn
   Gaan we zeker doen de volgende keer! Bedankt!
   Reply 17 oktober 2017 at 20:36
 2. […] bammetjes. En babydoekjes en pleisters. Just in case. De meiden wilden zwemmen. Gaan we weer naar Port Zélande of toch wat anders? We kozen voor een dagje Goes. Lekker dichtbij. Met van alles wat. Zwemmen, […]
  Reply 20 augustus 2018 at 20:02

Leave a comment