Feestje in boerenstijl, ’s Heer Arendskerke

Vorige week waren wij bij ’t Klokuus in ’s Heer Arendskerke. Een klein stukje rijden vanaf Goes. Enkele jaren geleden waren wij er in het najaar ook al eens. Toen was het al tof, maar nu, ná een grondige metamorfose nog toffer! We hebben er het 45-jarig trouw jubileum van opa en oma gevierd. 45 jaar, respect! Met 6  kinderen in de leeftijd van 2 t/m 7 jaar is het bij ons altijd afwachten hoe het onderling gaat. We hebben ze echter heel de middag én avond niet ‘gehoord’. Hoe fijn is dat. Wat hebben ze genoten! Wat waren sommige (lees: mijn dochters) kids lekker vies van de modder.

Het resultaat van de grondige verbouwing is een stoer, industrieel, landelijk pand met binnen een heerlijke plek om te ravotten. Ik houd ervan, die industriële uitstraling, met ruimte voor groen en natuur. De tomaten- en kruidenplanten staan binnen in het zicht.  Hip & gezellig. Zelfs de toiletten zijn in stijl. Grote boerendeuren, zinken emmers. Ook altijd fijn, er zijn speciale kindertoiletten en de verschoningsruimte voor baby’s is apart. Er is een ballenbak voor de kleintjes en de grotere kinderen kunnen heerlijk klauteren. En natuurlijk kan dat buiten ook! Skelters, touwen, zandbak, modderpoel, springkussens (incl. watersproeiers) en trampolines. Op het naastgelegen weiland is er de mogelijkheid voor boerengolf. Met een klomp tegen een bal aan meppen. Dat is weer eens wat anders. Aan alles is gedacht. Althans, bijna alles. In ons geval zou een buitensproeier, naast de modderpoel zeg maar, een uitkomst zijn. De handen en voeten hebben we nu, onder toeziend oog van mevrouw geit,  gewassen in de spoelemmer in het toilet. Kan ook. Afspoelen, drogen, klaar!

Naast de spelende kids ook genoten van lekkere hapjes en drankjes op het grote terras. Fijne bijkomstigheid, rookvrij. Petit fours, een plank met voor- en/of nagerechten, hamburgers XL, saté, fish & chips, er is veel mogelijk. Alles geserveerd vanuit de open keuken. IJsjes, chipjes en koekjes, allemaal verkrijgbaar. Leuk detail: een glazen potje met snoep op tafel. Even snel pannenkoeken of frietjes eten en de kids waren we weer kwijt. Ach, waarom ook niet? Lekker spelen. Wij komen er zeker nog een keer terug! En tot slot, snot is gezond toch?

 

Leave a comment