De Mekkerstee, Ouddorp

Vakantietijd! Heerlijk. Lekker stress met koffers inpakken en stress met koffers uitpakken. Hebben we genoeg bij? Zijn alle lichten thuis uit? Deuren op slot?  Kippen genoeg eten? Water ververst? Tijd om te gaan… Dit keer lekker dichtbij huis, een midweek Port Zélande op de planning. Dat is ook wel eens lekker, een uurtje in de auto en dan al de bestemming bereiken. En toch presteren ze het. De welbekende vragen. ‘Hoe lang duurt het nog? Zijn we er al? Hoeveel minuten moeten we nog rijden?’ Zucht.

Natuurlijk hadden we genoeg bij. Je neemt kleren mee voor de hele week. En voor meer. Makkelijke kleren, nette kleren, korte mouwen, lange mouwen, zwemspul en o ja, laten we ook nog wat extra schoenen meenemen. En regenlaarzen. Skeelers ook handig. En dekentjes van de meiden. En m’n eigen kussen. O ja, de hond ook nog. De tablets mochten thuisblijven. Van ons. Aan de meiden hebben we niks gevraagd. En tablets niet in het zicht, betekent ook geen gezeur om tablets. Daarentegen wel gezeur om euro’s. Doen ze slim bij Center Parcs. We regelen een kinderdisco met Orry & friends, maar dan wel in de speelhal. Waar de trampoline, de auto’s, airhockey en de knuffelgrijpers allemaal een euro kosten. En een wisselautomaat hangen we er ook bij. Slim. En je kent het vast. Dan hebben ze net dat ene snoepje of die knuffel niet kunnen grijpen. Paniek. Boos. Verdriet. Dus nog maar een euro. Conclusie te, echt te veel knuffels mee naar huis. En ze zijn zo lekker stil als ze op de trampo aan het springen zijn. En beweging is goed. Dus nog maar een euro. En als mama nee zegt, gaan ze naar papa. Die doet niet zo moeilijk. Het is toch vakantie? Mama geeft haar centjes liever uit aan de huur van een skelter. Voor een paar euro een uur racen. Lekker buiten. Lekker bewegen. Of ruzie maken. Over wie er aan de beurt is. Want 4 skelters (voor de neefjes ook) was toch ook wel weer een beetje te gek. Maar toch leuk en wat hebben ze genoten. Eerder schreef ik al een stukje over het zwembad. Uiteraard viel dat ook nu weer in de smaak. En ik viel met m´n snufferd in het pierenbadje. Au. Blauwe plek.

 

Ik ga graag op pad als we op vakantie zijn, beetje de omgeving verkennen. Wist je dat Center Parcs er erg op gericht is om daar te verblijven? En Landal er meer op gericht om de omgeving te verkennen ook? Ik heb dat ooit ergens eens gelezen en als ik er zo over nadenk herken ik dat wel. Maar goed, ook nu we op Center Parcs waren gewoon wat opgezocht. Lekker puh. Middagje winkelen in Ouddorp bijvoorbeeld. Kopje thee in het zonnetje. Groene thee, zonder taartje. Want dit keer ook op vakantie beetje opgelet. Soms. En voor de kids ook wat leuks. Geitenboerderij de Mekkerstee. Gezellig om een ochtend of middag te gaan kijken. Je kunt er lekker lunchen of gewoon een bakkie koffie drinken. En taart mee naar huis, want dat gebak daar is te lekker om te laten staan. Het ijs ook trouwens. Ooit wel eens van Monchou ijs gehoord? Nonnomnom. Er is een winkeltje met streekproducten, je kunt een kijkje nemen bij de geiten, lammetjes en kippen, je kan de hal met kazen zien en met mooi weer lekker buiten spelen. Schommels, touwen en een wip. Kleinschalig, maar leuk voor de frummels. Ook erg leuk, je eigen tulpen plukken. Schaartje mee, knippen en bosje maken. Tulpen uit Ouddorp.

Hapje eten in Ouddorp? Dan is In de Keulse pot een aanrader. Een gezellig klein eettentje met heerlijk eten. Wij hadden slibtong, zalm, kip met rijst en spare ribs op het menu. En we hebben allemaal heerlijk gegeten. Zelfs de spare ribs! Die vielen zo van het bot. Voor de kids pannenkoek of een kinderpizza. En tegen fijnere prijzen dan op de plaza van Center Parcs. Dus zoek je wat leuks voor in het weekend of vakantie? Een dagje Ouddorp is gezellig. Boerderij, zwemmen of strand en een hapje eten. Genieten!

One Comment

  1. […] ook open dag. Knuf is er nog niet geweest. Komt zeker nog een keer op de agenda. Geitenboerderij De Mekkerstee in Ouddorp vonden wij ook super. Liever wat stoerders? Geen dieren? Ga dan eens naar Open Haven […]
    Reply 3 oktober 2018 at 12:53

Leave a comment