Genieten bij Brasserie Kakelbont, Dinteloord

Zondag 17 juni heeft Knuf Nijn vrienden gemaakt bij Brasserie Kakelbont, een rustige locatie op het West-Brabantse platteland. Vanuit Tholen, over prachtige dijken en langs mooie boerderijen zijn we richting de Boompjesdijk in Dinteloord gereden. Brasserie Kakelbont hoort bij Zorghoeve Kakelbont, een plek met een bont gezelschap. Het is een plek voor dagbesteding waar onder andere ouderen, schoolverlaters en mensen met psychische problemen ondersteuning krijgen. Een sociale onderneming zonder winstoogmerk. .Op het grote boerenerf middenin de Dinteloordse polder is veel te beleven. Trampolines, een mega zandbak, skelters, dieren en een piratenboot… genieten! Kijk vooral ook even bij de kippenstal. Onze meiden hadden zelfs het geluk dat de zwembadjes er stonden. Bij mooi weer, badpak mee! Kortom, een fijne, kindvriendelijke plek tussen de peren- en appelboomgaard, voor zowel jonge als oudere kinderen.

Heerlijk op het terras met een biertje, appelsap en bitterballen genieten van het zonnetje en de kids. Na het spelen een hapje eten? In de brasserie staat het nuttigen van boerderij- en streekproducten voorop. De leerlingen van de leervoorziening helpen daarbij. Pannenkoeken, uitsmijter, ceasar salade, frietje knakworst met appelmoes? Geen probleem. Specialiteit is De Kakelbonder, een eigengemaakte appeltaart met chocolade en walnoten. Door de Kakelbonder te kopen wordt een bijdrage geleverd aan de ondersteuning van mensen die net even wat extra’s nodig hebben.

Verder een heerlijke plek om vanuit daar de omgeving te verkennen. Fietsroutes (bijvoorbeeld de Prinslandroute door Steenbergen, Dinteloord, De Heen) zijn gratis aanwezig. Een minibieb en de speelgoed- en spelletjeskast maken het fijne gevoel compleet.

Zin om een keertje te gaan kijken? Van harte welkom! Er zijn mogelijkheden voor:

  • kinderfeestjes
  • high tea
  • rondleidingen
  • bedrijfs/familie uitjes
  • vergaderen

Leave a comment