Kabouterpad, Bergen op Zoom

Kabouterpad natuurpoort Stayokay Bergen op Zoom

Eerder dit jaar vertelde ik over Natuurpoort De Volksabdij in Ossendrecht. Een verrassende locatie middenin de natuur. Deze week waren we bij een andere Natuurpoort, Stayokay in Bergen Zoom. Nog nooit zo´n ´lekker weer´ herfstvakantie gehad. Door het fijne zonnetje en heerlijke temperaturen leek het wel voorjaar in plaats van najaar. Geen jas in plaats van winterjas. Zonnebril in plaats van paraplu. Genieten toch! O ja, wel regenlaarzen in plaats van slippers. Maar dat was meer vanuit praktisch oogpunt. Mama! Er zit zand tussen mijn tenen! Mama! Er zit een stokje onder mijn voet. Dus laarsjes aan en gaan. Mama! Waar zijn mijn laarzen? Waar je ze als laatste hebt gezet. Simpel.

Opa en omi kwamen een nachtje logeren. Dat betekent leuke dingen doen. Want omi gaat maar wat graag op pad. Dinsdagavond een ijsje (en biertje voor opa) gedaan bij het Strandhuys in Bergen op Zoom. Lekker buiten op het terras. Leuk voor de kids. Emmertje en schepjes mee en ze kunnen lekker kliederen in het zand. Eén nadeel, ze moeten nog wel even in de douche om op te frissen. En het liefst een beetje snel. Want mama is er wel klaar mee voor vandaag. En dan is het gedoe. Mevrouw Juul wil in bad, mevrouw Silke onder de douche. En mama wil dat alle twee de mevrouwtjes hetzelfde kiezen. Want, lekker makkelijk én sneller. En dus gedoe. Maar wel gelukt. Uiteraard. Pyjamaatjes aan en nog even wat televisie kijken. Even dan.

De dag erna weer zo´n fijne herfstvakantie dag. Mist weg en zonnetje in beeld. Yes. Wat gaan we doen? Beetje actief en beetje terras? Niet te ver weg? Op naar het kabouterpad! Met kabouter Pim 1 en kabouter Pim 2. Silke bedacht heel origineel dezelfde kabouternaam als haar grote zus. Het blote voetenpad en het klimbos is jullie vast wel bekend. Nou, daar is ook het kabouterpad. Je kunt een knapzakje halen (betaald) met daarin de route en leuke opdrachtjes. Muziek maken, houten voorwerpen herkennen… Bij elke paddestoel een andere opdracht. Ik denk dat er vannacht een eekhoorntje smult van Juul haar bossoep. Blaadje hier, eikeltje daar, mos erbij en roeren maar. Nomnomnom. Prima afstand, zo’n 1,5 km. Laatste paar meter begon Silke wat te piepen. Maar toen we nog een stukje naar ’t Appeltje moesten lopen was dat opeens geen probleem. Appelsap en tosti in zicht! We hopen nog wat langer te genieten van het mooie weer. Gaan we eens kijken bij Natuurpad Visdonk, iets met een bossnuffel. En in Breda, het Mastbos, schijnt ook een leuk kabouterpad te zijn. Mochten jullie tips hebben, geef ze even in een reactie aan. Zijn wij blij mee! Wie weet, komt jouw tip nog eens voorbij.

Onder hele hoge bomen,
in een groot kabouterbos.
Staat een heel klein aardig huisje,
zo maar midden op het mos.
Ik zou er graag in willen wonen,
maar ik ben toch veel te groot.
Het is gemaakt voor de kabouters,
met hun muts en jasje rood.
(bron: Kleutergroep.nl)

Leave a comment