Kinderboerderij De Leijhoeve

In Rijsbergen bevindt zich naast Amarant de openbare Kinderboerderij De Leijhoeve. Het is even zoeken, want het is echt verstopt achter de boerderijen. Zoonlief was meteen enthousiast, want hij zag al tractors staan. Maar ja, we komen om de dieren te bekijken en te aaien.

De kinderboerderij wordt onderhouden door mensen met een beperking en hun begeleiders van Amarant. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren en al het onderhoud van de kinderboerderij. Naast de dierverzorging zijn het groenonderhoud en het kweken van groente, fruit en bloemen in de moestuin dagelijkse bezigheden.

Bij de geitjes mag je in hun afgezette ren komen. Deze vinden het erg leuk om door de kinderen geaaid te worden. Na het aaien van de geitjes is het tijd voor de speeltuin (overal waar wij komen, doet de speeltuin het altijd goed). De kinderboerderij beschikt ook over een brasserie, waar je wat kan drinken en eten. Ook hier zijn mensen met een beperking werkzaam in de keuken en bediening.

Na een lekkere lunch is het tijd om de paardjes te gaan borstelen. Dit staat maandelijks op de agenda. Twee shetland pony’s staan klaar om geborsteld en geknuffeld te worden. Je merkt dan toch dat meiden dit leuker vinden dan jongens. De meiden staan enthousiast de paarden te borstelen. Zoon en vriendje gaan twee keer met de borstel over het paard en zijn klaar 😊. Tot zover het paardenborstel avontuur.

Maar er zijn meer dieren. Je kunt hier ook de ren bij de konijnen komen. De konijnen wonen hier in rood met wit gestipte paddenstoelen. Het ziet er erg gezellig uit in het konijnendorp. Na even zoeken komen we een groot konijn tegen, maar deze rent snel weg. Uiteindelijk lukt het toch om een konijn te aaien.

Ons rondje over de kinderboerderij gaat verder. Maar ja, als je niet bij de dieren in de ren mag, is het voor een peuter al snel niet meer interessant. Dan nog maar een keer naar de speeltuin terug.

Leave a comment