Natuurpoort, Ossendrecht

Soms ben je op pad en ga je spontaan op zoek naar iets leuks. Gewoon, omdat het zonnetje schijnt en je van terrasweer houdt. Gewoon om even weg te zijn van huis. En dan zijn er opeens van die onverwacht gezellige plekjes. Waar zowel papa als mama heerlijk kunnen zitten en de kids lekker kunnen ravotten. Zo waren wij onlangs bij Natuurpoort De Volksabdij in Ossendrecht. En dat is zo’n plekje. Wat een relaxte sfeer op een mooie zomerse dag. Gelijk een goed gevoel. Prachtige natuur, niet massaal, gewoon genieten. De meiden hebben heerlijk gespeeld. Leuk voor zowel de oudere als jongere kids. Klimmen, schommelen, boomstammetje springen. Wij kozen ervoor om te lunchen op het naastgelegen terras. De natuurvijver is omheind dus ‘papa & mama tijd’ was verantwoord. Een in verhouding wat duurdere kaart (ten opzichte van speeltuinen met terras), maar daarentegen ook wat luxere kwaliteit. Denk aan uitgebreide broodjes, hapjes, vis en uitsmijters. Voor de kinderen niet heel uitgebreid qua keus, maar een tosti doet het altijd goed. Liever een basis lunch? Knapzakje? Wat vriendelijker voor de portemonnee? Het is ook mogelijk om lekker nostalgisch te picknicken bij de speeltuin. In de zon, of onder de schaduw van de grote bomen. Heerlijk!

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden door Noord-Brabant. Er staat altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandel-routes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Op de website zag ik later dat er ook een GPS route ‘iBoombeleefpad’ is. Dat maakt me nieuwsgierig. Geen idee wat het precies is. Er blijkt ook een vlindertuin te zijn, maar deze hebben wij niet gezien. Niet naar gezocht ook. Reden om nog eens terug te gaan. Goed om te zien dat er ruimte is gemaakt voor deze mooie beestjes. Natuurlijk ook voor de minder mooie, maar niet minder nuttig, de hommels en bijen. Beetje sentimenteel misschien, maar wij vinden het belangrijk dat onze natuur een beetje op orde blijft en dat de kids er goed mee om gaan. Reden om wat extra bloemen in de tuin zetten ook. Kom maar op met die bijtjes! Ook eens kijken wat jij met de kids kunt doen? Kijk dan eens bij ‘help de bij’ van Natuurmomenten.  Wij hebben het Oerrr pakket aangevraagd. Eens kijken of we de meiden wat goeds bij kunnen brengen. Verantwoord proberen op te voeden noemen we dat.

Nieuwsgierig? Er zijn meerdere natuurpoorten, zo ook in Bergen op Zoom. Je herkent ze allemaal aan een gigantische stalen (corten) sleutel, het herkenbare symbool van de natuurpoort. Bij veel van jullie vast bekend, want vlakbij ’t Appeltje, de heide én Stayokay is er ook één. In deze natuurpoort vind je het klimbos, bosgolf, een speeltuin én een blote voetenpad. Lekker buitenspelen! Veel plezier!

Leave a comment