Nemo Science, Amsterdam

Jiehaa! Gewonnen met de Postcodeloterij. Geen stroopwafels en geen ijs. Jammer, ik hou van ijs. Schepijs, waterijs, ijskoffie, sorbets, ijs in de baileys….. Nomnomnom. Ik hou ook van een volle portomonnee en shoppen. Maar helaas, ook geen centen. Wel vier kaarten voor een dagje uit naar keuze. Ook leuk. Wij houden van dagjes weg. En weekendjes. En een paar weken, maar dit jaar zijn de vakantiecenten geïnvesteerd in een veranda en loungeset. Ook dat blijkt, vooral in combinatie met dit exotische weer, vakantiegevoel. Beetje buiten ontbijten, in het opblaaszwembad, beetje barbecueën, beetje chillen…

Juul mocht kiezen waar we naar toe zouden gaan. Dagje dierentuin of een museum. Als moeder kun je best een beetje sturen, dus gewoon een aantal opties gegeven waar ze uit mocht kiezen. Dat werkt met aankleden ook goed. Je geeft ze 2 keuzes, net wat je wil, en het lijkt altijd of ze zelf gekozen hebben. Kunst van het manipuleren. Nu lukt het nog. Een dagje proefjes doen leek haar wel leuk. Dat doen ze op You Tube namelijk ook. Proefjes, knutselen en andere gekkigheden. Slijm maken, verven, bling bling stuff, water & zand, rommelen met plakzooi, er is overal een filmpje van (en wel meer ook) en de meiden kijken dat maar wat graag. Eerste vraag: ‘kunnen we daar ook slijm maken?’ Geen idee Juul, we gaan er naar toe en we zien het wel. ‘Ok, mam….’

Dus op naar Nemo Science! In de laatste Linda! (mijn favo tijdschrift, naast de Linda! meiden variant, want ik ben tenslotte al jaren pas 30+) las ik dat kinderen tegenwoordig te beschermd worden opgevoed. Overal traphekjes, rubberen tegels, via camera meekijken op dagverblijf (serieus?) en zelfs track & trace apps. Ik ben niet zo’n overbezorgde moeder. Denk ik zelf. Vallen van de fiets? Best vaak hiero. Niet piepen, opstaan en soms een pleister erop. Gestoken door een wesp? Angel eruit, terug het zwembad in en niet zeuren. Uitglijdertje? Dan ben ik de eerste die lacht. Sorry daarvoor. Ik krijg wel eens het verwijt: ‘je gaat eerst lachen en zou dan pas 112 bellen.’ Maar Nemo Science zit in Amsterdam. Best een grote stad, met best veel mensen (en fietsen). En een metro. Ook die is soms best vol en de deuren gaan snel open en weer dicht. Dus… ik ben dan weer wel zo’n slimme moeder die haar meisjes een SOS bandje omdoet. Met papa zijn nummer, die neemt tenminste zijn foon op als hij wordt gebeld. Ik ben meer van Facebook, Insta en appen. Klein detail dat je er ook mee kan bellen.  En een etui met pleisters en zetpillen gaat ook altijd mee. Want kusje en pleister erop en verder!

 

Nemo zit midden in het centrum (Oosterdok), wij kozen voor P+R. Via parkeren Arena naar de metro en hup hup naar de stad. Goed te doen en niet duur, we waren nog geen € 7,- kwijt. De metro maakte wel indruk op de kids. Toch wel een beetje spannend. Toevallig stond er in dezelfde Linda! een stukje over smetvrees. Ik stofzuig geen 2x keer per dag (soms net 2x per week), was niet constant mijn handen, durf in openbare ruimtes best op een stoel te zitten en zelfs ook naar de wc en neem gewoon geld aan van de kassamevrouw. Ook van de Postcodeloterij, maar die brengen niks. Toch moest ik wel even denken aan de Dettoldoekjes toen ik mij moest vasthouden aan de stang van de metro, met ruim 30 graden buiten. Ieuw. Dat dan weer wel. Onthoud trouwens goed waar je staat geparkeerd. En welke trappen je neemt in de parkeergarage. Ik ging naar beneden om te betalen, blijken er meerdere trappen naar beneden te zijn. Tja, welke moest ik ook alweer terug? Lichte paniek. In een winkelstraat heb ik best goede orientatie. Links de winkel in, is rechts er weer uit. Geen probleem. Maar parkeergarages in ‘the big city’ zijn niet zo mijn ding.

Nemo Science is echt leuk! Vanaf ongeveer 3 jaar en ook voor de oudere kids erg interessant. Nog wel leuker zelfs, die kunnen zelf goed lezen en alles ontdekken. Bellen blazen was favoriet bij Silke. Lekker kliederen met water. Ook de kettingreactie show trok de aandacht. Soort domino met diverse voorwerpen. En Juul? Die trok maar wat graag een labjas aan om te rommelen met stofjes. Geen slijm helaas, maar toch een succes. Ook de ‘moderne ballenbak’ was super! Met een robot de juiste spullen verzamelen. Techniek is de toekomst he? In de zomer is er een schitterend dakterras. Altijd slim om extra kleren en zwemspullen mee te nemen. Wat geweldig, de kids die even afkoelen in het water, even chillen en genieten van het uitzicht. Genieten! Zeker een aanrader om een keer een dag naar toe te gaan. Kies dan voor een rustig moment als dat kan. Ik vond het nu in de vakantie erg druk. Rondvliegende kids overal. Dat kan ik op zich voor een dag wel tolereren, maar het was nu wel overal wachten om wat te kunnen zien/doen. En die van mij hebben niet altijd het meeste geduld. Iets met appel en boom. Heb je zelf leuke tips voor een dagje weg? Let me know! Gezellig! Reageren op dit bericht kan, berichtjes over toffe locaties ook helemaal prima. Wie weet jouw leukste uitje op de site!

Leave a comment