Ochtendje met de buurmannen, Breda

Vandaag een ochtendje aandacht voor Silke. Juul is logeren bij Omi, lekker rustig dus. Geen gillende zussen. ‘Ik zat daar’. ‘Nee ik zat daar eerst’. ‘Dat is mijn plek’. ‘Afblijven, dat is mijn dekentje’. ‘Ik wil ook de stiften’. ‘Neeeeeeee, niet doen’… Maar wat te doen met slecht weer?  Ik ben geen echte knutsel of spelletjesmoeder. Tenminste, niet voor een hele dag. Een half uur de Toren van Pisa of een paar potjes Uno is prima. Maar dan is het geduld soms wel weer op. Sorry. Respect voor gastouders, juffen en leidsters. Maar wat is dan leuk voor een driejarige én een ongeduldige moeder? Die maar wat graag op pad gaat ook. Juist! Naar de peuterbioscoop. In Chassé Breda is dat voor de kleintjes super. Half uurtje film, half uurtje pauze met tekenen/knutselen, weer een half uurtje film en dan klaar! De lichten blijven deels aan en het muziek staat wat zachter dan normaal. En bovendien heerlijk zachte zitverhogers.

Buurman & Buurman stond op het programma, de mini-versies gingen dus samen met Knuf Nijn mee. Lachen! Wel jammer dat rode Buurman iets minder zicht had. De eerste helft was het gezellig rumoerig en zaten de frummels vrij stil. De tweede helft, na het kleuren, waren ze allemaal wat losser. Het onbekende was weg en snoep zorgt voor stuiterballetjes natuurlijk. Doen ze leuk daar, je kunt kiezen voor zowel wat gezonds (appeltje, rozijnen) of voor iets dat de tandarts niet zo waardeert (zelf spekjes kiezen voor in je bakje voor slechts € 1,00 bijvoorbeeld). Afgelopen woensdag werd dat nog maar eens gezegd, alleen water en géén snoep! Door de meest pratende (mond open, kijk uit voor de stofzuiger, hier komt wat water en wat kit, maar geen echte kit hoor… blablabla) en snelste (geen assistent, geen receptionist en altijd op tijd) tandarts ooit. Geweldig! Voor en na afloop van de filmpjes kon er ook nog geschminkt worden. Dus veranderde Silke in een Elsa. De prinsessenjurk had ze al aan. De meeste favoriete jurk ever.

Op de terugweg een tandje bij voor de muziek, want de Slam! mix marathon is toch wel favoriet. Een tandje terug qua kilometers, want Silke, ehh herstel, prinses Elsa, doezelde al lekker weg. En wat ligt Tholen lekker centraal, heerlijk. Binnen drie kwartier waren we weer thuis. Wat een fijne ochtend. Ook het theater in Roosendaal (De Kring) en in Goes (De Mythe) zijn leuk om een keer naar toe te gaan. We zullen het programma voor de kerstvakantie eens gaan bekijken binnenkort. En een aanrader voor wat verder weg (uurtje): het Efteling theater. Wij hebben voor volgend jaar de musical de Sprookjessprokkelaar op de agenda staan. Een geweldig theater voor de kids (2 tot 10 jaar ongeveer). En extra voordelig via bijvoorbeeld Campina Voordeelsparen of als je lid bent van de Rabobank (check de ledenaanbiedingen). Geniet!

Leave a comment