Omnium, Goes

Omnium Goes

Het laatste dagje vakantie. Op maandag. Want school had besloten er maar gelijk een studiedag aan vast te plakken. Voor ons nog een dagje uitstel dus. Grappig, voor de vakantie roepen de meeste moeders: ´ze zijn echt toe aan vakantie´. En tijdens de laatste weken van de vakantie verandert dat al snel in: ‘het wordt tijd voor school’. Ik hoor er bij. Zin in vakantie, geen broodtrommels, geen druk ochtendritueel, geen speeldates, geen verplichtingen…  No stress, no worries. Je kent het wel. Maar na een tijdje toch ook wel weer toe aan een beetje ritme, een beetje weer je eigen leven, gezonder eten, weer wat vaker sporten, kletsen met collega’s, kids op tijd naar bed.

Deze laatste vakantiedag voorlopig de laatste rugzak gevuld. Dagje weg, is rugzak vullen met pakjes drinken, wat lekkers en bammetjes. En babydoekjes en pleisters. Just in case. De meiden wilden zwemmen. Gaan we weer naar Port Zélande of toch wat anders? We kozen voor een dagje Goes. Lekker dichtbij. Met van alles wat. Zwemmen, tropisch bos en springkussens/trampolines. Of eigenlijk in eerste instantie alleen zwemmen. Maar in de voordeelagenda van de Postcodeloterij zat een bon voor het 2e en 4e kaartje gratis. Maar dan wel voor het hele gebeuren. Prima. Goedkoper dan 4 losse zwembadkaartjes. Bleek een goede move. Eerst zwemmen, wat educatief gedoe en tot slot uitrazen. Het super zomer festival noemen ze dat. Leuk bedacht. Het zwembad is echt een aanrader. Een goed alternatief nu het zwembad bij ons in de buurt (De Schelp in Bergen in op Zoom) gesloten is. Wat technische perikelen. Vakantie Zuid was afgelopen dus met name nog wat middelbare school jeugd, kleine kids en Duitsers. Niet te druk. Heerlijk. Veel verschillende baden, een afgesloten baby/peutergedeelte (inclusief magnetron, hoe handig), lazy river en 2 toffe glijbanen. Leuk voor mama’s ook. Die verplicht mee moeten. Heerlijk hoor, die naden van de glijbaan over je kont. En fijn ook, wat blauwe plekken op je melkflessen er bij. Complimenten voor het oplettend personeel (dat is echt niet overal zo). Silke nam opeens zonder bandjes een plons in het bubbelbad. Kopje onder en daar was gelijk de badjuf. Met een nat pak. En ja, het gebeurt snel. Ik maak samen met Juul een foto van Knuf, Silke gaat met papa naar de wc, doet de bandjes uit, komt achter papa aan gelopen, ziet Juul en springt er gelijk bij. Kent geen angst. Toevallig de avond hiervoor aangemeld voor zwemles vanaf januari. Misschien dat toch maar eens naar voren halen. Weer een ‘moetje’ erbij. Elke week zwemles. Maanden, veel maanden, lang.

 

Ná het zwemmen dus het tropisch bos gedaan. Niet heel groot, wel erg leuk om even doorheen te lopen. Speurtocht, meelwormen proeven (Juul heeft er 2 op, hoe stoer), bananen vangen en boven over de brug lopen. De meiden vonden het stoer. Daarna door naar het springgedeelte. Soort van ballenbak, soort van wipe out. Leuk voor de kleine én grotere kids. Beetje op tijd naar huis, want de broodtrommels schreeuwen om aandacht. En ook de eendjes. Die piepen eind van de dag om water en voer. We hebben sinds een week zeven te schattige loopeendjes. Sjakie (die een meisjeseend bleek te zijn) is moeder geworden. Join the club. En nu dus Bennie, Pietje Bella en vrienden in huis. Die wel erg stinken. Net baby’s. Schattig, maar stinken ook. Soms. Dus na thuiskomst hok verschonen, Sjakie niet te boos maken, pulletjes (zo heten de mini’s) overladen in de bench en hup hup in bad. Leren zwemmen… Die doen dat in één keer. Duurt geen maanden. Afdrogen en terug naar boze mama eend. Meiden weer op tijd naar bed en daarna broodtrommels vullen. Vakantie voorbij, op naar een normale school/werkweek. Jiehaaa!

 

Leave a comment