Pukkemuk, Dongen

Zijn we al bij Mukkepuk? Riep Silke vanaf de achterbank. Voor de zoveelste keer verkeerd om. We zijn op weg naar recreatieboerderij Pukkemuk in Dongen. Maar ach, Mukkepuk ‘klinkt als’. Mijn zusje woont in de buurt en had al eens gezegd dat het daar zo leuk was voor de kids. Ook kreeg ik deze tip onlangs van een vriendin. Zij was er met haar 2 meiden geweest (in dezelfde leeftijd als Juul en Silke) en ze hadden daar zo genoten. Dus nu het eindelijk vakantie was toch maar eens dagje Brabant in. Een heel klein uurtje rijden vanaf Tholen. Voor ons gewoon een dagje uit, maar je kunt er ook feestjes vieren, op schoolreisje en overnachten.

Ik vind het een sfeervol en gezellig opgezet concept, vriendelijk voor de portemonnee. Je betaalt entree, maar krijgt er consumpties voor terug. Dan heb je het al snel terugverdiend natuurlijk. De kinderen mogen zelf telkens hun bekertje ranja vullen. Dorst? Gewoon nog een bekertje halen. Er is volop keuze in een ‘makkelijke hap’. Ik vind het zelf wel fijn dat je niet voor de standaard frikandel of kroket hoeft te gaan. Er zijn diverse tosti’s en pannenkoeken en ook een broodje hagelslag, knakworst of pindakaas kan besteld worden. Prima eten voor normale prijzen. Het was nogal warm, dus weer voor ijsjes! Ook hier weer volop keus, goedkope waterijsjes of een duurdere luxe variant. Ook lekker, een zak snoep voor € 1,50. Hoeven ze gelijk de rest van de dag niet meer te zeuren. Hoop je. Want, zo’n zak gaat vaak in 1x leeg. Het verhaal van op = op…

 

Vanwege het prachtige weer hebben wij het binnengedeelte (ballenbak, springkussen) overgeslagen. Te warm. Eerst even de diertjes bekeken. Jonge geitjes zijn altijd leuk. Silke houdt er van. Juul is meer van de skelters, het stoerdere gebeuren zeg maar. Ze waren bezig met het plaatsen van nieuwe grote trampolines. Dat had ze vast ook leuk gevonden. Daarna al vrij snel de badkleding bij de kids aangetrokken (vergeet deze met mooi weer niet mee te nemen). Het was tijd voor waterpret! Er staat een leuk speeltoestel met sproeiers en glijbanen. Geen bad met water. Dus ook geen bandjes nodig. Enkel insmeren (met spray, want ik hou dus echt niet van die vieze plakzooi) en gaan! Plezier maken, nat worden, snoepje eten, afdrogen en weer gaan! Tussendoor een rondje met het bootje. IJsje, insmeren en nog een keertje waterplezier! Wat een fijne middag.

Ondanks de warmte ook nog even naar het sprookjesbos geweest. Leuk opgezet, schattige huisjes met grappige elementen. Vooral de meneer onder de douche die zijn blote bips liet zien was te grappig natuurlijk. Ze hebben er wel 5 minuten met zijn allen naar staan kijken. Zelf moest ik ook wel lachen om het Brabantse accent waarmee de verhaaltjes worden verteld. Hoort erbij. Het spookhuisje was toch wel spannend, dus snel naar het volgende verhaaltje. Rondje gedaan en weer terug naar het water. Afkoelen! En natuurlijk is er een tijd van naar huis gaan. Nog snel even langs de ‘snoepkraan’. Deze was hier geen 1 euro zoals bijna overal, maar 50 cent. Dan vind ik het zelfs nog wel leuk om de kids een beetje te zien stoeien met de grijper.

Je dag kan niet meer stuk! is hun slogan. En, wij zijn het er mee eens! Echt een aanrader voor een (mid)dagje uit! Voor kids tot ongeveer 10 jaar.
Leuk: de zondagspecial, samen een hapje eten en de kids lekker laten ravotten!
Voor nu even geen aparte activiteiten maar in het najaar weer van alles te doen. Check hun evenementenkalender.

Leave a comment