Toet toet met de tuktuk, Vlissingen

Zaterdag 12 augustus, wakker worden met regen en donkere lucht. Er zijn van die dagen dat het nu soms wel herfstvakantie lijkt. Bah. Voor in de middag hadden we een rondje toeren met de tuktuk gepland. Dit stond al eerder op de planning, maar windkracht 6 en toeren in een open tuktuk is geen geweldige combinatie. Na enige twijfel besloten om toch te gaan tuktukken. In Vlissingen was het droog en scheen de zon, werd gezegd. Dus rugzak vullen met broodjes, drinken, pleisters en natte doekjes. Van deze laatste twee zijn wij grootverbruiker overigens. Er is er altijd wel één die valt of knoeit. Opa, omi (mijn moeder vind dat leuk klinken) en neefje Justyn gingen ook mee. Aangekomen bij scooter & lifestyle De Voogd in Vlissingen stonden er 2 mooie witte nieuwe tuktuks voor ons klaar. Vorig jaar reden we in een rode, dus Juul was teleurgesteld dat er nu een andere gereed stond. Die teleurstelling was gelukkig snel voorbij toen haar haren dansten in de wind. Met 20 graden, regelmatig wat zon en lange mouwen was het prima toeven.

We besloten in het begin maar even over de B-weg te rijden om te kunnen wennen aan deze manier van vervoer. Stilvallen, of 50 km rijden waar je 80 mag, is niet zo’n succes. Prachtig, de rustige route door de polder. Eerst even langs Hof Poppendamme om de kids ‘uit te laten’. Ze kunnen hier heerlijk hun eigen ding doen. Rondrijden op een (loop)fiets dwars door de binnenspeeltuin? Geen probleem. Even gek doen op het springkussen en daarna uitrusten in de bioscoop? Ook dat kan. En buiten even razen kan op het omliggende terrein met onder andere een zandbak, voetbalveldje en trampoline. En dat allemaal op een relaxte ongedwongen locatie midden in de polder tussen de fruitbomen, zonder entree. Wij houden van dat nostalgische sfeertje, niet van het massale van een mega ballenbak met allemaal kermisattracties erbij. Na wat gegeten en gedronken te hebben (uiteraard een kroket met appelmoes en een tosti met ketchup) gingen we weer verder met de tuktuk. Door de polder in de omgeving van Serooskerke, Veere en Vrouwenpolder. We kwamen langs Molen de Jonge Johannes. Dat schijnt ook een prima plek voor het ‘uitlaten’ van kids te zijn. Maar voor ons geen stop hier, maar hup hup, richting het strand van Vrouwenpolder. Dat bleek een goede keuze. De lucht trok open en het zonnetje was goed vertegenwoordigd. Dit strand zou erg geschikt zijn voor kinderen. En inderdaad, er staan diverse speeltoestellen midden op het strand en vanaf het terras en de duinen kun je ze goed in de gaten houden. Genieten!

Daarna de laatste keer in de tuktuk gestapt, richting de boulevard van Vlissingen. Onderweg was er nog even paniek. Opa bleef achter met de tuktuk. Een opstootje dachten we. Want opa is soms een beetje een opvliegende vrachtwagenchauffeur. Vaak terecht overigens. Kreeg hij geen voorrang? Startte de tuktuk soms niet? Maar nee, of ze even op de foto wilden met de tuktuk met de vraag waar deze te huren was. Gelukkig snel weer verder om op de boulevard even in de tuktuk te ‘flaneren’. Wat een bekijks. Langs de terrassen en winkeltjes, kijkend naar de boten welke dichtbij langs het strand kwamen. Nog even een ijsje en daarna de tuktuk weer afleveren. Dit uitje staat volgend jaar zeker weer op de agenda! Een echte vakantiedag, zelfs nog een zomerse! Ook voor opa’s leuk! En als opa wat vaker You Tube kijkt, staat hij volgend jaar ook met een dikke duim omhoog op de foto…

 

Leave a comment