Vakantie! Bowling De Thoolse Brug

Bowling Thoolse Brug kinderfeestje Tholen

Heerlijk, vakantietijd! Natuurlijk de bekende drukte rondom de feestdagen, maar wat een gezelligheid. Geen broodtrommels, geen kids op tijd weg te brengen en te halen, geen fulltime werkweek. Kortom, geen ochtendstress en lekker veel Netflix. Beetje fröbelen aan de mama pagina van knufnijn.nl. Ik kan er wel aan wennen. Maar helaas, geen straatprijs, geen gouden koffer, geen winnend lot, dus vakantie van korte duur. Vakantie is voor ons: thuis relaxen, zonder verplichtingen, spelletjes (deze keer voornamelijk de sjoelbak) en natuurlijk leuke dingen doen. En daar hoort een potje fanatiek bowlen bij. Daarnaast de ballenbak, de Intratuin, rondje bos… Lekker burgerlijk en doorsnee. Vast herkenbaar! Deze keer gekozen voor Bowling De Thoolse Brug. Ook voor kinderfeestjes! Lekker dichtbij en de komende tijd geen gezeur vanaf de achterbank. Want elke keer als we er langs rijden (en dat is nogal vaak) piept er een meisje: is de bowling open, wanneer gaan we bowlen? Daar hebben ze een snoepkraan hoor. Hoe laat gaat die dicht? De lampen zijn aan, ik zie mensen…

En nu dus (‘Yes, eindelijk’, volgens Juul) echt bowlen. Eind van de middag een uur ballen rollen en daarna gelijk daar een hapje eten. Het was gezellig druk. Wat jeugd, opa’s en oma’s, kleine kids, papa’s en mama’s. Voor de kleintjes gaan de rails aan de zijkant omhoog en is er een handige glijbaan om de ballen een beetje in het midden te kunnen ‘gooien’. Veel keuze in bowlingballen. Voor grote en kleine handen. Juul is altijd super fanatiek. Springen, gillen, handen in het haar. Teleurstelling en blijheid, van alles door elkaar. Silke vind het allemaal wel prima en na een half uur is ze het wel weer beu. Fijn dat ze dan lekkere banken hebben om op te hangen. Dan merk je het leeftijdsverschil wel. Dat is ook de reden dat we eigenlijk nooit samen een biosje doen. De een zit (en is) stil. De ander babbelt en heeft geen rust in haar kont. Maar ach, een uur bowlen is wel te overleven. Zeker als de meiden weten dat ze na het bowlen met de snoepkraan mogen. Want goed gedrag wordt natuurlijk beloond. Soms. Voor slecht gedrag hebben wij ‘het stoute kindjes hok’. Voor ons pedagogisch verantwoord. Geen paniek, het hok wordt vrijwel niet benut, dreigen alleen werkt al goed. Na het bowlen een hapje gegeten. Dat kun je daar ook prima. Een hoofdgerecht voor nog geen 15,-. Keuze uit bijvoorbeeld, schnitzel, varkenshaas, biefstuk, zalm… Wij hebben goed gegeten. Voor Juul een tosti en voor Silke niks. Prima, in de vakantie doen we daar niet moeilijk over. De meiden konden dus snel gaan spelen in het speelhuisje in het restaurant naast de bowling. Hebben papa en mama ook eens rust onder het eten. Tot slot nog een rondje poolen. Juul kent dat van de tablet (altijd weer die tablet) en wilde dat wel eens in het echt proberen. Dat bleek alleen wel een stukje moeilijker dan in de digitale wereld. Welcome to the real world! Lekker moe en voldaan weer naar huis, de laatste belevenis van Knuf Nijn in 2017 is een feit. Op naar veel nieuwe belevenissen in 2018. Te beginnen met de musical De Sprookjessprokkelaar in De Efteling. Een aanrader, een kindermusical in het Eftelingtheater. Wordt vervolgd… Tips voor musicals? Check de agenda van Knuf Nijn, ik heb een selectie gemaakt.

Heb je zelf wat leuks? Laat het me weten, dan deel ik het met andere families via knufnijn.nl en misschien is het wel een toffe belevenis voor Knuf Nijn! Wil je Knuf een keer meenemen naar jullie belevenis? Dat kan ook. De logeerkoffer staat klaar! Vind Knuf heel leuk!

Leave a comment